Υλικά:
- 1 Κριθαρότο με μανιτάρι Σαμαρίνα
- 1 πιπεριά Φλωρίνής
- Ελαιόλαδο – βούτυρο
- 100γρ παρμεζάνα
- Αλάτι -πιπέρι
- Ζωμός κοτόπουλο(προαιρετικά)
- Λίγο κρασί
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το Κριθαρότο με μανιτάρι Σαμαρίνα και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό, το οποίο έχουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Αν επιθυμούμε πιο έντονη γεύση αντί για νερό προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10-12 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!