Κριθαρότο με μανιτάρια

Υλικά: 1 Κριθαρότο με μανιτάρι Σαμαρίνα 1 πιπεριά Φλωρίνής Ελαιόλαδο – βούτυρο 100γρ παρμεζάνα Αλάτι -πιπέρι Ζωμός κοτόπουλο(προαιρετικά) Λίγο κρασί Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το Κριθαρότο με μανιτάρι … Περισσότερα

Νηστίσιμες ταλιατέλες Pesto Rosso Napoliten

Υλικά: 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 σκελίδα σκόρδο βασιλικό ελαιόλαδο – κρασί Λίγες ντομάτες ώριμες Ζάχαρη–αλάτι-πιπέρι Ζωμό λαχανικών Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε έως ότου … Περισσότερα

Σαλάτα με μεσογειακές βίδες

Υλικά: 1 πακέτο Βίδες Μεσογειακές Σαμαρίνα 1 φιλέτο κοτόπουλο 1 πακέτο ντοματίνια Ρόκα-Σπανάκι 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα καλαμπόκι αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε … Περισσότερα

Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και καπνιστό χοιρινό

Υλικά: 100gr Τραχανά ξινό χοντρό Σαμαρίνα 2 παντζάρια βρασμένα Ζωμό κοτόπουλο 1 κ.σ. Κρέμα τυρί Παρμεζάνα 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά Φλωρίνής 5 φέτες καπνιστό χοιρινό Αλάτι Πιπέρι 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 25ml Κρασί λευκό 1 κ.σ. Βούτυρο   Εκτέλεση: Προετοιμασία: βράζουμε … Περισσότερα

Χυλοπίτες χωριάτικες με μοσχαράκι, τυρί μετσοβόνε και crispy προσούτο

Υλικά: 500 γρ. μοσχαράκι λαιμό κομμένο σε κύβους 500 γρ. χυλοπίτες 5 κομμάτια Λιαστή ντομάτα 6 φέτες προσούτο crudo 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 200 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε τριμμένο Ζωμό κοτόπουλο Μαϊντανό 1 πιπεριά Φλωρίνής 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.σ. ελαιόλαδο … Περισσότερα

Κριθαρότο με σπανάκι και γαρίδες

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ouB5bZq-T8M” width=850 height=480 ]   Υλικά: 250gr Κριθαρότο με σπανάκι Σαμαρίνα 6 γαρίδες 1 ζωμό κοτόπουλο Σαφράν (κρόκο Κοζάνης) Παρμεζάνα Ελαιόλαδο 1 Πιπεριά Φλωρίνής Βούτυρο Αλάτι   Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί … Περισσότερα

Ταλιατέλες πιπεριάς Φλωρίνής με λουκάνικο και φέτα

Υλικά για 4-5 άτομα: 1 Πακέτο Χυλοπίτες με πιπεριά Φλωρίνής ΣΑΜΑΡΙΝΑ 2 Χωριάτικα Λουκάνικα 1 πιπεριά Φλωρίνής 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά πράσινη 250 γρ. φέτα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Ψιλοκομμένο μαϊντανό   Εκτέλεση: Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και … Περισσότερα

Χυλοπίτες χωριάτικες με σάλτσα ντομάτας και σαλάμι αέρος

Υλικά: 500 γρ. χυλοπίτες Η Σαμαρίνα 2 σκελίδες σκόρδο – ψιλοκομμένο 1/2 κρεμμύδι – ψιλοκομμένο 50 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε φέτες Ελαιόλαδο Ντοματοπολτός Λίγες λιαστές ντομάτες Ρίγανη Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανό Άνηθο   Εκτέλεση: Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά τις χυλοπίτες μας. Στραγγίζουμε … Περισσότερα

Ταλιατέλες πιπεριάς Φλωρίνης με καραβίδες και σάλτσα ντομάτας

 Υλικά: 10 φρέσκες καραβίδες 1 πακέτο Ταλιατελες πιπεριάς Φλωρίνης 1 κρεμμύδι μεσαίο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. αλάτι Φρέσκο πιπέρι 1 κ.σ. Άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 200 γρ. ντοματοπολτός 1 ποτήρι κρασί λευκό Ελαιόλαδο για τηγάνισμα   Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, … Περισσότερα

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι

Υλικά: Κριθαράκι Σαμαρίνα φρέσκια ντομάτα οσομπούκο (μέρος από το μοσχαράκι με το κόκκαλο) ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πράσο κρεμμύδι σκόρδο 1 ποτήρι κρασί 1-2 κ.σ. αλεύρι   Εκτέλεση: Σ ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το οσομπουκο με λαδάκι, αλάτι και πιπέρι για … Περισσότερα

Ταλιατέλες μεσογειακές Extra με κοτόπουλο σοτέ, μανιτάρια και ντοματίνια

Υλικά: 400 γρ.Ταλιατελες Μεσογειακές Σαμαρίνα 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές πλάγιες φέτες 200 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα 2 σκελίδες σκόρδο 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1/2 φλ. σάλτσα πέστο 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ελαιόλαδο μαϊντανός ψιλοκομμένος … Περισσότερα

Κριθαρότο με σπανάκι, καλαμαράκια και φινόκιο

Υλικά 500 γρ. καλαμαράκια ροδέλες και πλοκάμια μαζί 250 γρ κριθαρότο με σπανάκι 1 πράσο το λευκό μέρος χοντροκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο 1 φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες 1 σελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο 400 … Περισσότερα

Μεσογειακές ταλιατέλες Εxtra με χειροποίητη pesto παντζαριού και κουκουνάρι

Υλικά: Μεσογειακές ταλιατέλες Εxtra Σαμαρίνα 2 παντζάρια βρασμένα 2 σκελίδες σκόρδο λίγο ελαιόλαδο μια χούφτα κουκουνάρι καβουρδισμένο 150 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμένο πιπέρι   Εκτέλεση: Βράζουμε για 3 λεπτά τις μεσογειακές ταλιατέλες και σουρώνουμε. Για την πέστο παντζαριού ρίχνουμε στο μούλτι … Περισσότερα

Γεμιστά με κουσκούς λαχανικών

Υλικά: 4 ντομάτες 2 κίτρινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές 3 κρεμμύδια τριμμένα 3 κολοκυθάκια τριμμένα και καλά σουρωμένα για το γέμισμα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο ξερό … Περισσότερα

Σαλάτα κουσκούς λαχανικών

Υλικά: κουσκούς λαχανικών Η Σαμαρίνα 2 ντομάτες 2 αγγουράκια 1 κρεμμύδι λίγη ρόκα σταφίδες Για το ντρέσινγκ: ελαιόλαδο λεμόνι ξύδι σκόρδο Εκτέλεση: Κόβουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι σε μικρά καβάκια και μαζί με τη ρόκα και τις … Περισσότερα

Μανιταρόσουπα

Υλικά για 2 μερίδες: Μανιταρόσουπα Η Σαμαρίνα προαιρετικά 1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά λίγη φέτα ή παρμεζάνα προαιρετικά 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος  προαιρετικά  αλάτι Εκτέλεση: Προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας μανιταρόσουπα Η Σαμαρίνα σε 500ml χλιαρό νερό και σιγοβράστε για 12 … Περισσότερα

Ταλιατέλες Pesto Rosso με μανιτάρια, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Υλικα: Ταλιατέλες Pesto Rosso Η Σαμαρίνα μανιταρια μπροκολο σκόρδο λάδι 1 κ.σ. μουστάρδα λευκό κρασί αλάτι πιπέρι πάπρικα   Εκτέλεση: Σ ένα τηγάνι σοτάρω μανιτάρια μπρόκολο σκόρδο με λαδάκι και μια κουταλιά μουστάρδα. Ανακατεύω καλά και σβήνω με λευκό κρασάκι. … Περισσότερα

Κριθαράκι θαλασσινών με γαρίδες

Εκτέλεση: Βάζουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες σ ένα τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη και σ ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε μια μπισκ γαρίδας για το Κριθαρότο μας. Βάζουμε 10 κεφάλια γαρίδας ένα ολόκληρο κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο 3 καρότα 1 πράσο … Περισσότερα

Βίδες Μεσογειακές με σως ταχινιού και φουντούκια

Υλικά: 1 συσκευασία μεσογειακές βίδες Σαμαρίνα 100γρ. μανιταρια λευκά σε φέτες 100γρ. σπανακι μόνο τα φύλλα 100γρ. πιπεριες Φλωρίνής κομμένες σε λεπτές λωρίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 4 κουτ. σούπας ταχίνι φουντούκια καβουρδισμένα χοντροκομμένα ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι … Περισσότερα

Δροσερή σαλάτα με μεσογειακές βίδες

Υλικά 250 γρ. Βίδες Μεσογειακές Σαμαρίνα 1 αγγουράκι 5-6 ντοματινια baby ρόκα Για τη σως 200 γρ. γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις Μεσογειακές Βίδες (με σπανάκι, μανιτάρι, πιπεριά Φλωρίνης) για … Περισσότερα

Κοτόπουλο με σαλάτα από κουσκούς λαχανικών

Υλικά: Για τη σαλάτα: 250gr κουσκούς Λαχανικών ΣΑΜΑΡΙΝΑ 1 φιλέτο κοτόπουλο 6-7 Ντοματίνια 2 αγγουράκια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 πιπεριές Φλωρίνής Αλάτι Πιπέρι Για το dressing: 1 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα λεμόνι 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. μέλι   Εκτέλεση … Περισσότερα

Σαλάτα πλιγούρι

Υλικά: Για τη σαλάτα: 200gr πλιγούρι ΣΑΜΑΡΙΝΑ 2 ντομάτες 2 αγγουράκια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 πιπεριές Φλωρίνης Αλάτι Πιπέρι   Για το dressing: 1 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα λεμόνι 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. μέλι   Εκτέλεση: Για τη σαλάτα: … Περισσότερα

Κοτόπουλο με σαλάτα από Μεσογειακές βίδες

Υλικά: 1 πακέτο Βίδες Μεσογειακές Σαμαρίνα 1 φιλέτο κοτόπουλο 1 πακέτο ντοματίνια Ρόκα 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα καλαμπόκι αλάτι-πιπέρι   Εκτέλεση< Αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλο και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 … Περισσότερα

Ταλιατέλες Pesto Rosso με Pesto Genovese

Υλικά: 1 συσκευασία ταλιατέλες Pesto Rosso Η Σαμαρίνα 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο 1-2 σκ. σκόρδο 20 γρ. κουκουνάρι 20 γρ. κάσιους 6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο λεμόνι, λίγο, προαιρετικά αλάτι-πιπέρι 2 κ.σ. παρμεζάνα   Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός … Περισσότερα