Υλικά
- 500 γρ. καλαμαράκια ροδέλες και πλοκάμια μαζί
- 250 γρ κριθαρότο με σπανάκι
- 1 πράσο το λευκό μέρος χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
- 1 φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 σελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 750 γρ. ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο μόνο τα φύλλα
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μαραθόσπορο σε σκόνη
- ξύσμα από 1 λάιμ και τον χυμό του
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας να κάψει πολύ καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον μαραθόσπορο (σκόνη) έτσι ώστε να βγάλει το άρωμα του και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι.
Τα σοτάρουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαρότο με σπανάκι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει για περίπου 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο πιπέρι.
Τώρα σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών (πρέπει να είναι καυτός) το 1/3 στην αρχή μέχρι να εξατμιστεί και να συνεχίσουμε με το άλλο 1/3. Τελειώνουμε με αυτή τη διαδικασία και όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά είναι έτοιμο.
Τώρα ρίχνουμε το σπανάκι ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ρίχνουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και παρέα με ένα ουζάκι το απολαμβάνουμε!!!
Καλή όρεξη!