Υλικά:
- 400 γρ.Ταλιατελες Μεσογειακές Σαμαρίνα
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές πλάγιες φέτες
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. σάλτσα πέστο
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε 3 λεπτά τις ταλιατέλες. Σουρώνουμε και βουτυρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά και από τις δύο μεριές και να ψηθεί.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια να σοταριστούν με το σκόρδο για 3 λεπτά. Βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα ντοματίνια να πάρουν χρώμα 3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζωμό από κοτόπουλο και τη πέστο και δένουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τα μανιτάρια για 3 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το κοτόπουλο.
Καλή όρεξη!