Υλικά:
- Κριθαράκι Σαμαρίνα
- φρέσκια ντομάτα
- οσομπούκο (μέρος από το μοσχαράκι με το κόκκαλο)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- πράσο
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασί
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Σ ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε το οσομπουκο με λαδάκι, αλάτι και πιπέρι για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε πράσο/κρεμμύδι/σκόρδο και σοτάρουμε καλά αφού έχουμε βγάλει το κρέας και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί με φρέσκα μυρωδικά στην γάστρα και σκεπάζουμε με νεράκι. Σιγοβράζω στους 180 βαθμούς για 2 ώρες και 10 λεπτά. Πριν το βγάλουμε προσθέτουμε το κριθαράκι Σαμαρίνα με φρέσκια ντοματουλα.
Βγαίνει ζεστό και χυλωμένο να το απολαύσεις με ένα ποτήρι παγωμένο κρασάκι!!!
Καλή όρεξη