Νηστίσιμες ταλιατέλες Pesto Rosso Napoliten

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο – κρασί
  • Λίγες ντομάτες ώριμες
  • Ζάχαρη–αλάτι-πιπέρι
  • Ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε έως ότου βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών, λίγο ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Tο αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά τις ταλιατέλες Pesto Rosso, με γεύση ντομάτα σκόρδο και βασιλικό.

Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τις ταλιατέλες απ΄ ευθείας μέσα στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να δέσουν, προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!