[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ouB5bZq-T8M” width=850 height=480 ]
Υλικά:
- 250gr Κριθαρότο με σπανάκι Σαμαρίνα
- 6 γαρίδες
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- Σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
- Παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- 1 Πιπεριά Φλωρίνής
- Βούτυρο
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαρότο με σπανάκι Σαμαρίνα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σταδιακά ρίχνουμε το ζωμό μας, σε θερμοκρασία βρασμού, και αφήνουμε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιει να υγρά του.
Όσο το κριθαράκι μας βράζει, προσθέτουμε και το σαφράν. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη.