Υλικά:
- 10 φρέσκες καραβίδες
- 1 πακέτο Ταλιατελες πιπεριάς Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι μεσαίο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- 1 κ.σ. Άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. ντοματοπολτός
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε τις καραβίδες για 10 λεπτά. Κρατάμε ένα ποτήρι από τον ζωμό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σουρώνουμε το νερό και μέσα σε αυτό βράζουμε τις χυλοπίτες για 10 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε τις καραβίδες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι, αλάτι και τις καραβίδες, για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και το ποτήρι με τον ζωμό που κρατήσαμε από το βράσιμο των καραβίδων.
Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!