Υλικά:
- 500 γρ. μοσχαράκι λαιμό κομμένο σε κύβους
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 5 κομμάτια Λιαστή ντομάτα
- 6 φέτες προσούτο crudo
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε τριμμένο
- Ζωμό κοτόπουλο
- Μαϊντανό
- 1 πιπεριά Φλωρίνής
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο κρασί για το σβήσιμο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το προσούτο σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να αφυδατωθεί και να γίνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Ρίχνουμε το μοσχαράκι το οποίο έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις χυλοπίτες και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλο. Εφόσον έχουν εξατμιστεί τα υγρά ρίχνουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το τυρί μετσοβόνε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα. Σερβίρουμε προσθέτοντας τις φέτες προσούτο από επάνω.
Καλή σας όρεξη.