Υλικά:
- 500 γρ. χυλοπίτες Η Σαμαρίνα
- 2 σκελίδες σκόρδο – ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
- 50 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο
- Ντοματοπολτός
- Λίγες λιαστές ντομάτες
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
- Άνηθο
Εκτέλεση:
Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά τις χυλοπίτες μας. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να μην μας κολλήσουν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες μαζί με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Έπειτα τον πολτό ντομάτας μαζί με τις λιαστές ντομάτες, μαϊντανό, άνηθο και λίγο νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 – 25 λεπτά. Στις χυλοπίτες προσθέτουμε την σάλτσα μας και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη!