Τραχανότο με πουρέ παντζάρι και καπνιστό χοιρινό

Υλικά:

  • 100gr Τραχανά ξινό χοντρό Σαμαρίνα
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • Ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. Κρέμα τυρί
  • Παρμεζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνής
  • 5 φέτες καπνιστό χοιρινό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 25ml Κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. Βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: βράζουμε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε μορφή πουρέ.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τραχανά και το σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά για άλλο 1 λεπτό. Το σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Όταν βράσει το τραχανότο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πουρέ παντζαριού, την κρέμα τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την παρμεζάνα ρίχνουμε από επάνω τις 5 φέτες καπνιστό χοιρινό και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας όρεξη!