Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 200gr πλιγούρι ΣΑΜΑΡΙΝΑ
- 2 ντομάτες
- 2 αγγουράκια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το dressing:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και καλύπτουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί. Καλύπτουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό. Όσο φουσκώνει το πλιγούρι κόβουμε τη ντομάτα, τα αγγουράκια, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια μας σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε καλά, το κρυώνουμε και το προσθέτουμε στα κομμένα λαχανικά. Ρίχνουμε και το dressing που έχουμε ετοιμάσει, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύουμε καλά.
Για το dressing:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
ΤΙP: Η αναλογία είναι 1 πλιγούρι προς 2 υγρό
Καλή σας όρεξη.