Εκτέλεση:
Βάζουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες σ ένα τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη και σ ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε μια μπισκ γαρίδας για το Κριθαρότο μας.
Βάζουμε 10 κεφάλια γαρίδας ένα ολόκληρο κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο 3 καρότα 1 πράσο τα σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ χειροποίητο από φρέσκια ντομάτα και σβήνουμε με λευκό κρασάκι η ούζο.
Αφού έχουν πάρει βράση και φεύγουν τ αρώματα τους σβήνουμε την φωτιά και σουρώνουμε.
Σ ένα βαθύ τηγάνι τώρα βάζουμε το κριθαράκι θαλασσινών να ροδίσει με λίγο λαδάκι, στην συνέχεια σβήνουμε με την μπισκ που φτιάξαμε από τα λαχανικά και τα κεφάλια γαρίδας, ανακατεύουμε καλά ως που το κριθαράκι μου να πάρει σώμα και Ρίχνουμε τις γαρίδες με μια τριμμένη φρέσκια ντομάτα και μπόλικο μαϊντανό.
Σερβίρω ζεστό ζεστό και λαχταριστό το κριθαράκι θαλασσινών από μελάνι σουπιάς και κουρκουμά με μπισκ γαρίδας