Υλικά:
- 1 συσκευασία μεσογειακές βίδες Σαμαρίνα
- 100γρ. μανιταρια λευκά σε φέτες
- 100γρ. σπανακι μόνο τα φύλλα
- 100γρ. πιπεριες Φλωρίνής κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 κουτ. σούπας ταχίνι
- φουντούκια καβουρδισμένα χοντροκομμένα
- ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε μόνο για 2 λεπτά τις βίδες ,τις σουρώνουμε άλλα κρατάμε το νερό γιατί θα μας χρειαστεί.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο αφού κάψει πολύ καλά πρώτα η κατσαρόλα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας λίγο αλάτι από την αρχή για να μη βγάλουν ζουμιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο. Όταν πέσει λίγο ο όγκος του ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε με μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τις βίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
Θέλουμε να είναι ζωντανά τα λαχανικά μας για να μη χάσουν τις βιταμίνες τους.
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι και αραιώνουμε με το νερό που βράσαμε τις βίδες ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Θα υπολογίσετε να βγει μια ρευστή σως (Εγώ έριξα 2 κουτάλες νερό). Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε τη σως ταχίνι ανακατεύουμε απαλά αν είναι πολύ στεγνά ρίχνουμε λίγο ακόμη νεράκι και τοποθετούμε στη φωτιά για 2 λεπτά να δέσουν τα υλικά!!
Σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια που τα έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι να πάρουν χρώμα!
Απλή, γευστική και υγιεινή επιλογή για σήμερα!
Καλή σας όρεξη!