Ταλιατέλες Pesto Rosso με Pesto Genovese

Υλικά:

  • 1 συσκευασία ταλιατέλες Pesto Rosso Η Σαμαρίνα
  • 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. κάσιους
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
  • λεμόνι, λίγο, προαιρετικά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις Ταλιατέλες για 2 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την pesto και προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις Ταλιατέλες μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!