Υλικά:
- 4 ντομάτες
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 κολοκυθάκια τριμμένα και καλά σουρωμένα για το γέμισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένο
- ξερό θυμάρι
- ξερή ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- λίγο ξερό βασιλικό ή χλωρό
- λίγο ξερό κολιανδρο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- πετιμέζι
- αλάτι
- πιπέρι
- Πατατουλες ανακατεμένες με αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη, και γλυκιά πάπρικα.
Εκτέλεση:
Με το γνωστό τρόπο ανοίγουμε τα λαχανικά αφαιρώντας τα καπάκια και τρίβοντας τη σάρκα από την ντομάτα. Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουσκουτσάκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε 3 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη για 4-5 λεπτά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τέλος γεμίζουμε τα κενά στο ταψί με πατατουλες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!